Despre club

Descriere club

Prezentare Piranha

Interior Club Piranha

Am putea incepe cu "a fost odata…" sau cu "astazi este…" si, pana la urma, am ajunge in acelasi punct! PIRANHA este mai mult decat un club, este ideea de orice, de tot, de distractie! Piranha suntem NOI TOTI! Este ceea ce toti, mai mult sau mai putin visatori, ne incapatanam sa speram ca vom gasi pe undeva!
IDEEA de "Piranha" s-a nascut in sufletele multora dintre noi, din nevoia de a retrai visurile si povestile copilariei, de a retrai acele vremuri cand inca viata ni se parea mult mai linistita si ingaduitoare!

Clubul Piranha, insa, s-a nascut aici! S-a nascut intr-un Bucuresti care ne oferea de toate, dar in care, totusi, fara sa ne dam seama de ce, nu puteam fi noi insine! Ce lipsea? Lipsea acel ceva care sa ne faca sa ne simtim mai buni, mai ingatuitori, mai linistiti, mai destinsi si mai degajati de grijile zilnice! Lipsea apropierea de natura, de VIATA!Cati dintre noi nu si-au pus intrebarea "De ce atunci cand suntem in mijlocul naturii ne simtim altfel, ne simtim mai liberi, mai impacati, mai buni? De ce ne simtim NOI INSINE?" Pentru ca asa ne-a fost dat sa traim! Viata pe care o traim astazi, mai rea sau mai buna, mai vesela sau mai trista, este pretul pe care, poate, trebuie sa-l platim "civilizatiei moderne"!

Interior Club Piranha

Si tocmai acest mare gol am incercat noi sa-l umplem, fara a priva pe nimeni de ceea ce insemna lumea de astazi, lumea moderna! Piranha pare un coltisor, o imagine desprinsa din acele povesti pe care le ascultam , copii fiind, la gura sobei!

Este cea mai mare si mai verde terasa din Bucuresti, care are posibilitatea de a gazdui peste 800 de persoane.Cele peste 150 de mese sunt inconjurate de copaci de tot felul, iarba si flori.Si, bineinteles, ca nu degeaba i se spune "Piranha": in ochiul de apa sunt "cazati" , printre nuferi, furiosii de apa dulce! Pe "malul" unde ne instalam comod se uita lung la noi o gasca pestrita de papagali, iguane, porumbei, caini Amstaff si pisici. Sa nu uitam de foisoare, umbrele, dar mai ales de enorma scena profesionala acoperita, cu lumini si instalatii de sonorizare, gazda concertelor! Si atunci cand spunem concerte ne referim la cantari in toata regula de la Iris, Cargo, Sarmalele Reci, Partizan, El Negro, si lista ar putea continua!

Nu va puteti convinge decat venind aici!

Animale Piranha

AM Staff

AM Staff

Istoria acestei superbe rase se pare ca incepe la 1936, cand American Staffordshire Terrier a fost inregistrat pentru prima oara in AKC ( American Kennel Club). Totul a inceput insa cu mult timp in urma. In anii 1800, englezii care s-au stabilit in America au adus cu ei caini care erau, de fapt, mai micii Stafforshire Bull Terrier. Acestia au fost imperecheati cu Bull Dog-ii, obtinandu-se un caine ceva mai mare, care este inaintasul Amstaff-ului si al Pitbull-ului de astazi. Multi dintre acesti caini erau folositi pentru lupte, iar altii erau caini de companie. Dorindu-se un anumit standard al rasei, cu o infatisare robusta dar cu un comportament prietenos si docil, nu numai fata de oameni, dar si fata de animale, protestand impotriva luptelor dintre caini, a fost infiintat ACK. Datorita faptului ca nu toti proprietarii au fost de acord cu aceste standarde, s-a format UCK, clubul American al Pitbull Terrier-ului.

Urmarindu-se atingerea acestui standard al Amstaff-ului, toate exemplarele care nu corespundeau si care prezentau semne vizibile de violenta nejustificata, atat in apropierea oamenilor cat si a altor animale erau inlaturate. Aceste fapte intaresc afirmatia ca Amstaff-ul nu a constituit niciodata un real pericol pentru oameni, si astfel au devenit cunoscuti ca fiind caini prietenosi, ajungandu-se pana la denumirea de "caine-dadaca", cuvinte care descriu perfect comportamentul lor.

Dupa ce in 1936 ACK recunoaste rasa Staffordshire Terrier, in 1972 numele este schimbat in American Staffordshire Terrier, tocmai pentru a-l deosebi de English Staffordshire Bull Terrier. Cainele acelor vremuri era un superb exemplar de ferma. Era tratat ca atare, si era de asemenea folosit la vanatoarea de porci mistreti , dar avea si alte numeroase indatoriri in cadrul fermelor. Era, practic, un caine bun la toate, si astfel a castigat increderea, respectul si afectiunea oamenilor.

Amstaff-ul este un caine care combina intr-un mod iesit din comun forta, gratia si agilitatea. Este un caine inteligent si foarte usor de dresat, adaptabil aproape la orice conditie. Este foarte loial si afectuos, are o structura atletica, iar blana sa scurta necesita o ingrijire minima.

Este un foarte iubitor si loial membru al familiei in care traieste, precum si un remarcabil paznic, nu numai al stapanilor cat si al teritoriilor sale. Poseda extraordinara capacitate de a face distinctia intre persoanele straine care intentioneaza sa le faca rau si cele care nu doresc acest lucru. Curajul lor a devenit deja proverbial. Au acea tenacitate caracteristica Terrierilor. Comportamentul lor in preajma copiilor este una dintre cele mai impresionante si consecvente calitati ale lor.

Majoritatea Amstaff-ilor sunt caini inofensivi, dar nu vor da niciodata inapoi atunci cand sunt amenintati, intr-un fel sau altul, ei sau stapanii lor sau sunt provocati la lupta. Poate distruge un alt caine in cateva minute.

Cert este ca daca stapanul depune un minim de efort pentru a socializa si dresa puiul de Amstaff, va fi pe deplin recompensat cu unul dintre cei mai frumosi caini si cu un excelent priten care nu il va trada niciodata. Si asta o poate certifica oricine detine un Amstaff sau oricine a petrecut cat de putin timp in preajma unuia.

Clubul nostru detine 3 superbe exemplare de Amstaff, 2 masculi (Ringmaster Wrangler si As-Sonny Boy) si o femela ( Sendrew's Bessy). O adevarata familie, mai ales daca tinem cont si de faptul ca Bessy este sora pe linia tatalui a lui Ringmaster Wrangler.

Cei 2 masculi in varsta de 9 ani detin titlul de campioni nationali, precum si numeroase alte premii obtinute la concursurile nationale. Sunt extrem de afectuosi si echilibrati, iar in preajma copiilor sunt adevarate jucarii, oferind adevarate spectacole si demonstratii. Este de asemenea remarcabil comportamentul unuia fata de celalalt. Sunt practic nedespartiti, dorm impreuna, mananca din acelasi castron, iarna trag impreuna la sanie, iar atunci cand sunt despartiti, chiar si pentru cateva ore, fac o adevarata tragedie din asta, plangand continuu si cautandu-se nelinistiti unul pe celalalt. Tocmai din acest motiv, apropiatii i-au denumit " umbra si intunericul", si aceasta descriere este perfecta si spune multe.

Precizam de asemenea ca momentan sunt disponibili pentru monta. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati. Va multumim!

Gaini de matase

AM Staff

De curand Clubul Piranha si-a imbogatit colectia de pasari. Pe langa porumbei voiajori, papagali are in grija o pereche de gainuse de matase. Fac aparte din familia Phasianidae; sunt o rasa domestica renumite pentru penajul lor care este asemenea matasii sau blanii la infatisare. Penajul poate fii de mai multe culori si anume:alb,negru,albastru,maroniu sau gri.Sunt singurele gaini care au pielea neagra. Au ochii negri;ciocul,picioarele si talpile sunt de un albastru cenusiu. Sunt originare din Asia de Est; au fost domesticite si sunt pastrate in toata lumea. Daca sunt tinute libere au nevoie de un climat cald si uscat; nu pot zbura bine, au nevoie de locuri mici de catarare si cuibare. Se hranesc cu seminte de floarea soarelui, boabe de porumb, de grau. Gainile de matase fac oua de marime mijlocie cu culori de la un alb la un maroniu deschis. O gaina poate cloci 8-12 oua ;sunt cunoscute pentru natura lor gentila si simtul paternal bine dezvoltat. In majoritatea cazurilor masculii ajuta la cresterea puilor aratandu-le imprejurimile si chemandu-i la masa. Puii de matase pot trai pana la 9 ani. Pot fi pastrati ca animale de casa; sunt docile si par sa se bucure de afectiunea oamenilor.

Acvarii Piranha

AM Staff

Specia Serrasalmus Nattereri (Piranha) face parte din familia Serrasalmidae.Aceasta specie, recunoscuta ca fiind cea mai feroce si in jurul careia s-au creat de-a lungul timpului nenumarate legende si mituri, este denumita si "moartea rosie", datorita pigmentilor rosii pe care pestii ii prezinta pe burta. Metabolismul lor nu le permite sa manance mai des de o data pe saptamana. Un card de pesti este capabil sa devoreze un mamifer mare in cateva minute. Este cunoscut faptul ca bastinasii din zona Amazonului ( habitatul lor natural) , pentru a putea trece apa impreuna cu turmele de vite, sacrificau unul din animale si ii dadeau drumul in josul apei pentru a atrage atentia rapitorilor.

Piranha au foarte dezvoltate auzul, mirosul, si vad foarte bine, atat ziua, cat si noaptea. Printre dusmanii acestui peste de prada se numara caimanul, delfinul de Amazon si bastinasii - care il consuma cu multa placere, considerandu-le carnea un puternic afrodiziac. Acest lucru nu trebuie incurajat sub nici o forma, tinand cont de rolul foarte important pe care Piranha il joaca in cadrul ecosistemului. Sunt animale necrofage, atacand in special animalele bolnave, ranite sau moarte, prin aceasta asigurand sanatatea celorlalte specii din zona lor geografica.

Pentru prima oara in Romania, pestii Piranha au fost inmultiti in clubul nostru! Acest lucru reprezinta o performanta deosebita, tinand cont de faptul ca pestii Piranha se inmultesc foarte greu in captivitate, datorita conditiilor deosebite care sunt necesare.

Si tocmai aceste conditii am incercat noi sa le oferim aici, si este cert ca am reusit. Aproximativ 15 exemplare de Piranha in bazine amenajate de noi, iar vara sunt mutati in helesteul aflat pe terasa noastra. Trebuie mentionat faptul ca bazinele sunt perfect izolate de fumul de tigara din interiorul clubului, aerul fiind pompat din interiorul clubului, aerul fiind pompat cu ajutorul unei instalatii speciale din exterior .

Am reusit sa va facem curiosi? Veniti la noi si veti "face cunostinta" cu "pradatorii de apa dulce"!

Sportul columbofil

AM Staff

Ce este columbofilia? Este, pe de o parte, o mare pasiune, iar, pe de alta parte, o adevarata stiinta. Nu este suficient sa detii un anumit numar de porumbei, oricat de mare ar fi acesta, pentru a putea spune ca esti columbofil. A fi cu adevarat columbofil inseamna a cunoaste aceste gingase pasari, comportamentul , nevoile si modul lor de viata!

Sportul columbofil, aceasta arta a zborului, este un sport care, pe cat este de frumos si de captivant, pe atat este de complex. Pentru ca un porumbel sa poata zbura in concursuri, dar, si mai mult, pentru a obtine anumite performante, este nevioe de multa munca, rabdare, de mult timp petrecut in preajma acestuia, si nu in ultimul rand, de cunoastere. Acesti porumbei au nevoie de o atentie si de o ingrijire speciala, care trebuie sa li se acorde inca din prima zi de viata, daca nu chiar mai devreme. Si aceasta ingrijire se refera de la mediul in care traiesc, pana la alimentatie, reproductie, la antrenamente si la programul zilnic care trebuie sa fie riguros stabilit. Cum se desfasoara un concurs? Nici asta nu e un lucru usor! Ca orice sport, are regulamente si un mod de desfasurare clar stabilit.

Porumbeii participanti la un concurs sunt prezentati cu o zi, respectiv doua inaintea lansarii la clubul de imbarcare, sunt preluati de comisii, se intocmesc fise de evidenta, dupa care fiecare porumbel este clemat de catre membrii comisiei. Clemele constau intr-un CIP cu numar de identificare unic care este inregistrat de comisie, departe de ochii proprietarilor. In ziua inceperii concursului, porumbeii sunt lansati , sub asistenta unui delegat, din masinile speciale in care au fost transportati. Fiecare porumbel va incerca sa ajunga acasa cat mai repede cu putinta. Unii dintre se vor orienta gresit si vor zbura pana la epuizare, altii vor muri in ghearele rapitorilor sau vor fi doborati de ploi si furtuni. In mod normal, in zborul lor, porumbeii ocolesc fronturile atmosferice turbulente, dar, din dorinta de a ajunge mai repede acasa, de multe ori trec prin mijlocul lor. Sa nu uitam insa si braconierii care, in zilele de concurs, stau la liziera padurilor si impusca tot ce misca. Este, deci, destul de clar ca numai porumbeii sanatosi si bine antrenati pot face fata unui asemenea concurs, mai ales daca tinem cont de faptul ca distanta parcursa de un porumbel poate fi de peste 1000 km. Ajunsi acasa, dispozitivul electronic inregistreaza momentul sosirii, dupa informatiile furnizate de CIP. Aceste date vor fi trimise comisiei. Specialistii vor calcula viteza medie cu care a zburat porumbelul, in functie de distanta de la locul lansarii pana la locul de sosire al fiecarui porumbel, distanta masurata prin GPS, si se vor intocmi clasamentele. Nu este greu sa va imaginati nerabdarea cu care un columbofil isi asteapta acasa porumbelul lansat in zbor! Clubul nostru deja si-a facut o traditie in acest sport. Si aceasta o demonstreaza si rezultatele obtinute anul acesta in cadrul concursurilor, atat la yarlingi cat si la pui. Este greu de descris atmosfera care se instaleaza in cadrul clubului in zilele de concurs, pe durata intregului sezon (aprilie-octombrie).

Iguane

AM Staff

Iguanele verzi( Green Iguana) fac parte din Ordinul Squamata, familia Iguanidae. Ating o greutate de 9 kg. Si o lungime de 150-180 cm.

Habitatul lor natural se intinde pe o arie destul de vasta, in America Centrala si de Sud, precum si in unele regiuni din vestul Indiilor.Traiesc in special in Padurile tropicale in apropierea apei. Cea mai mare parte a zilei si-o petrec in copaci sau pe rocile incinse, in zone unde bate sarele, deoarece sunt animele cu sange rece, incapabile sa-si regleze singure temperatura corpului.

Sunt omnivore, desi marea majoritate a hranei lor este alcatuita din frunze si fructe. Ocazional mananca oua, insecte si mici vertebrate(in special iguanele tinere).

Sunt inofensive, singurele lor mijloace de aparare fiind coada foarte puternica si muscatura superficiala. Sunt insa animale teritoriale care se bat pentru teritoriul lor.Atunci cand sunt amenintati, masculi devin mult mai agresivi decat femelele. Sunt animale foarte inteligente, inteligenta lor putand fi comparata cu cea a unui caine.

Iguanele verzi sunt animele protejate prin lege, desi reglementarile internationale cu privire la acest aspect nu sunt foarte clare si adesea nu sunt puse in aplicare.Sunt amenintate atat de distrugerea habitatului lor natural, de anumiti bastinasi din America de Sud care le vaneaza pentru hrana, cat si de braconaj, motivul braconarii fiind comercializarea in pet-shop-uri. De asemenea, de-a lungul timpului un adevarat pericol pentru iguane l-au constituit pisicile, ele exterminand un numar considerabil de iguane. Un caz exceptional il intalniti in clubul nostru- Sally si cu Missa-care nu numai ca se tolereaza reciproc, ci chiar se inteleg bine.

In ceea ce priveste instrainarea iguanelor de mediul lor natural, recunoatem: NOSTRA CULPA! Sally, femela noastra de 6 ani, a fost achizitionata intr-un moment in care nu am realizat gravitatea situatiei, la un moment cand inca nu constientizam faptul ca animalele trebuie lasate sa traiasca in mediul lor, si ca a le indeparta de locul in care Dumnezeu le-a lasat este o crima care se "intampla" din ce in ce mai des, din motive care tin poate de lipsa de discernamant a multora dintre noi! Este un lucru care pare sa ne "scape" multora dintre noi! Se pare ca putini sunt cei care au inteles ca natura trebuie lasata asa cum a creat-o Dumnezeu! O mica greseala de genul acesta poate insemna MULTE!

De data aceasta am reusit sa le cream conditii mai bune de viata, daca nu chiar sa le salvam viata!Peter, masculul de 1 an, a fost donat clubului de directoarea Universitatii Romano-Americane, dansa considerand ca neadecvate conditiile in care acesta traia. De asemenea, Anne, femela de 1 an, ne-a fost oferita de un copil care o tinea la limita existentei.

Trebuie mentionat, printre altele, faptul ca sunt ferite de fumul de tigara din interiorul clubului, oxigenul din terarium fiind pompat cu ajutorul unor instalatii special create din exteriorul clubului.

Ca o paranteza, si poate ca o dovada a faptului ca am reusit sa le cream niste conditii adecvate, accentuam faptul ca Sally a depus in 2 randuri cate 25 de oua, lucru care se intampla foarte rar la iguanele care traiesc departe de mediul lor natural. Si inca un lucru cu care de asemenea ne mandrim, Sally eate castigatoarea concursului "Noaptea Iguanei" realizat de Antena 1. Este un exemplar superb, in varsta de 11 ani si cu o lungime de 125 cm, foate cuminte si prietenoasa. Veniti sa le vedeti si va veti convinge!

Pisici

AM Staff

In clubul nostru puteti intalni o pisicuta din rasa europeana, foarte tandra, sociabila si dragalasa, MiSSA. E o "vanatoare" innascuta, neexistand zi in care sa nu o vezi "savurand" un soricel sau o pasare, cu toate ca are in permanenta castronasele pline de mancare.

Va asteptam la noi!